FreeEx

Evenimente și activități

Active Watch adopta filmele “The Term” si “Iranian” in cadrul One World Romania 8 (16-22 martie, Bucuresti)

One World Romania - Festival de film documentar dedicat drepturilor omului, 16-22 martie, Bucuresti

citeste articolul »Publicat: Marti, 17 Martie 2015 · comentarii · FreeEx

Concurs cu premii pentru materiale jurnalistice pe teme legate de viața privată și protecția datelor cu caracter personal

Jurnaliştii din presa scrisă, audiovizuală sau online, jurnaliştii independenţi, bloggerii sunt invitați să trimită articole de presă care documentează încălcări ale dreptului la viață privată sau ale regimului datelor cu caracter personal.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 6 Martie 2015 · comentarii · FreeEx

Jos cenzura! Până la discursul instigator la ură…

BUCUREȘTImarți 3 martie 2015, ora 17:00, la sediul ActiveWatch (Agenția de Monitorizare a Presei) din Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C, et.1, va avea loc un atelier pe tema monitorizării, combaterii și raportării discursului instigator la ură în mediul on-line.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 27 Februarie 2015 · comentarii

Dezbatere: Dosarele din justiție, presa și dreptul la viață privată

Ce filtre folosesc jurnaliștii pentru a decide ce publică din dosarele justiției? Ce conținut este de interes public și ce conținut poate afecta dreptul la viață privată? Folosesc redacțiile/jurnaliștii coduri de scriere care să-i îndrume în astfel de situații? Ar trebui să existe astfel de documente?

citeste articolul »Publicat: Vineri, 21 Noiembrie 2014 · comentarii · FreeEx, Bună guvernare, Evenimente și activități

Dosarele din justiție, presa și dreptul la viață privată

Ce filtre folosesc jurnaliștii pentru a decide ce publică din aceste dosare? Ce conținut este de interes public și ce conținut poate afecta dreptul la viață privată? Folosesc redacțiile/jurnaliștii coduri de scriere care să-i îndrume în astfel de situații? Ar trebui să existe astfel de documente?

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 19 Noiembrie 2014 · comentarii · FreeEx

Invitație la Atelierul Sponge “INFORMAȚIA DE INTERES PUBLIC. CÂND NU SE DĂ, SE IA”

Vrei să înțelegi mai bine cum poate fi aplicată legea accesului la informație publică și să afli despre cazuri concrete ale utilizării dreptului la informare sau consecințele neaplicării ei?

citeste articolul »Publicat: Vineri, 24 Octombrie 2014 · comentarii · FreeEx

Protecția datelor personale este un drept fundamental!

Asociația pentru Tehnologie și Internet, împreună cu ActiveWatch și Fundația pentro o Societate Deschisă au demarat în luna Septembrie proiectul Protecția datelor personale este un drept fundamental!

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 8 Octombrie 2014 · comentarii · FreeEx

Vrei sa inveti cum sa faci singur harti cu solutii software libere open source?

BUCURESTI, 31 iulie, intre orele 16:30 – 19:30, la sediul Active Watch din Calea Plevnei nr. 98, Bl 10C, va avea loc un atelier practic de GEOSPATIALIZARE pentru incepatori, GRATUIT, sustinut de cercetatorii din geo-spatial.org, in cadrul laboratorului media experimental Sponge. Atelierul urmareste initierea incepatorilor in folosirea tehnologiilor libere pentru a dezvolta gratuit propriile harti digitale.

citeste articolul »Publicat: Marti, 22 Iulie 2014 · comentarii · FreeEx

Invitatie - weekendul libertatii digitale in Romania

Richard Stallman, parintele programelor libere, va vorbi despre libertatile tale de utilizator si cum se aplica etica in domeniul tehnologiei informatiei.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 28 Mai 2014 · comentarii · FreeEx

Lansarea Coalitiei pentru o Presa Curata

Societatea Academică din România (SAR), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Active Watch au lansat joi proiectul Coaliţiei pentru o Presă Curată (CPC). Această iniţiativă s-a dovedit a fi necesară după ce în ultimii ani independenţa editorială şi imparţialitatea presei romanesti au fost puse sub semnul întrebării de organizaţii de monitorizare interne şi internaţionale.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 23 Mai 2014 · comentarii · FreeEx

Coaliția pentru o presă curată

Societatea Academică din România (SAR), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) si Active Watch vă invită la lansarea Coaliţiei pentru o Presă Curată (CPC).

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 21 Mai 2014 · comentarii · FreeEx

Cine și ce mai mișcă (în) presa liberă - ActiveWatch vine la Cluj pentru discuții cu jurnaliști, activiști și studenți

ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei organizează miercuri, 14 mai, la Cluj-Napoca, două întâlniri dedicate libertății de exprimare, libertății presei și accesului la informațiile de interes public.

citeste articolul »Publicat: Marti, 13 Mai 2014 · comentarii · FreeEx

VIDEO. Lansarea Raportului FreeEx 2013 - Libertatea Presei în România

ActiveWatch a lansat astăzi Raportul FreeEx 2013 - Libertatea Presei în România. Vă prezentăm câteva dintre cele mai importante evenimente din 2013 cu impact negativ asupra libertății de exprimare:

citeste articolul »Publicat: Luni, 5 Mai 2014 · comentarii · FreeEx

3 mai - Ziua Mondială a Libertății Presei

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei le urează „La mulți ani!” tuturor ziariștilor și angajaților din presă!
Iar, pentru a marca și anul acesta ziua de 3 mai, am pregătit următoarele evenimente:
 

citeste articolul »Publicat: Sambata, 3 Mai 2014 · comentarii · FreeEx

Harta Interactivă a Libertății de Exprimare

Proiectul ActiveWatch – „Harta interactivă a Libertății de Exprimare” - își propune să creeze și să consolideze o platformă de comunicare pentru o comunitate de practică alcătuită din 50 de cetățeni, studenți, jurnaliști și activiști civici.

citeste articolul »Publicat: Joi, 1 Mai 2014 · comentarii · FreeEx

Proiectul iPRO

Proiectul își propune să realizeze o colaborare-pilot între instituțiile de învățământ superior și învățământ tehnologic și vocațional din 8 țări europene, cu scopul de a investiga potențialul pentru o colaborare mai strânsă între domeniul media, arte și design și instituțiile de învățământ superior și de specialitate (studii de media, arte și design).

citeste articolul »Publicat: Joi, 1 Mai 2014 · comentarii · FreeEx

Studiul "Harta Politică a Televiziunilor Locale"

ActiveWatch a lansat astăzi studiul „Harta Politică a Televiziunilor Locale”. Obiectivul nostru a fost realizarea unei radiografii a situaţiei actuale a televiziunilor locale în ceea ce privește starea economică, presiunile politice și economice la care sunt supuse acestea, nivelul de profesionalizare și de autoreglementare.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2014 · comentarii

INVITAȚIE: Lansarea studiului „Harta Politică a Televiziunilor Locale”

ActiveWatch lansează miercuri, 22 ianuarie 2014, un studiu fără precedent în România: „Harta Politică a Televiziunilor Locale”. Evenimentul va avea loc începând cu orele 12:00, la sediul organizației noastre, din Calea Plevnei 98, Sector 1, București.

citeste articolul »Publicat: Luni, 13 Ianuarie 2014 · comentarii · FreeEx

ActiveWatch a devenit membră IFEX

Cu mândrie vă anunțăm că, pe 17 iunie, ActiveWatch a devenit membră IFEX - cea mai mare rețea globală care activează pentru libertatea de exprimare.

citeste articolul »Publicat: Luni, 17 Iunie 2013 · comentarii · FreeEx, Ce facem

Premiile FreeEx 2012

PREMIILE FREEEX PENTRU ANUL 2012


Ieri, pe 8 mai 2013, la Cheful Presei 2013, ActiveWatch a acordat Premiile FreeEx pentru anul 2012. Premiile au fost prezentate de Mircea Toma, președintele ActiveWatch și de Delia Panait, ziaristă la Radio Guerrilla și la MoneyTV.

citeste articolul »Publicat: Joi, 9 Mai 2013 · comentarii · FreeEx

LANSARE: Raportul FreeEx 2012

LANSARE: Raportul FreeEx – Libertatea de exprimare în România - 2012

ActiveWatch a lansat Raportul FreeEx 2012 - Libertatea Presei în România.

citeste articolul »Publicat: Luni, 6 Mai 2013 · comentarii · FreeEx

De Ziua Mondială a Libertății Presei, ActiveWatch face apel la solidaritate în rândul breslei

Cu ocazia zilei mondiale a libertății presei, ActiveWatch atrage din nou atenția asupra situației alarmante în care se află informația de interes public în spațiul mediatic românesc.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 3 Mai 2013 · comentarii · Reacție rapidă

Cheful presei: MAREA INFILTRARE

Ziariștii, bloggerii, patronii de presă și locotenenții lor sunt invitați să se infiltreze miercuri, pe 8 mai 2013, de la ora 7 p.m. la Kulturhaus la CHEFUL PRESEI 2013: MAREA INFILTRARE!

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 24 Aprilie 2013 · comentarii · FreeEx

A fost lansată prima Inițiativă Cetățenească Europeană pentru pluralism în mass-media

Cetățenii europeni pot, începând cu 7 februarie 2013, să ceară instituțiilor europene să adopte măsuri legislative care să limiteze amestecul actorilor politici și economici în mass media, semnând petiția inițiată de Inițiativa Europeană pentru Pluralism în Mass-Media (EIPM).

citeste articolul »Publicat: Joi, 7 Februarie 2013 · comentarii · FreeEx

ALEGERI PARLAMENTARE 2012: 30 de zile de crimă de dezinformare în masă

ActiveWatch dezaprobă maniera prin care unele televiziuni şi actorii politici din România au privat publicul larg de accesul la informaţii privind candidaţii şi platformele electorale, în timpul campaniei pentru Alegerile Parlamentare din 9 decembrie 2012. Considerăm că aceştia s-au comportat iresponsabil şi fără simţ civic în relaţia cu publicul şi alegătorii din România. Pentru numeroasele derapaje de la informarea corectă a cetăţenilor români, unii jurnalişti şi politicieni se fac vinovaţi de crimă de dezinformare în masă.

citeste articolul »Publicat: Marti, 18 Decembrie 2012 · comentarii · Evenimente și activități

Invitație dezbatere "Prime-time-ul de seară al democraţiei"

Într-o ţară aruncată în derivă de Criza din 2008, trei luni de agitaţie electorală pot dăuna spaţiului public de dezbatere. Anul 2012 va rămâne în manualele de jurnalism drept anul în care agenda mass media şi agenda politicienilor s-au tabloidizat ireversibil. Campaniile electorale s-au transformat în spectacol, iar ştirile şi dezbaterile au ajuns la nivelul unor giumbuşlucuri de circ provincial.” (extras din raportul "Prime-time-ul de seară al democraţiei")

citeste articolul »Publicat: Luni, 5 Noiembrie 2012 · comentarii · FreeEx

';