Bună guvernare

Ce facem

18 ONG-uri invită consilierii generali la discuții despre PMUD

 
Scopul întâlnirii este acela de a discuta despre principiile care stau la baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 București - Ilfov,  precum și despre nevoia de informare și consultare a cetatenilor în vederea definitivării documentului, conform bunelor practici europene.
Pe acelasi subiect au fost depuse solicitări de audiență către: Comisia Transporturi și Infrastructură Urbană, Comisia Ecologie și Protecția Mediului și Comisia pentru Relații cu Organizații Non-guvernamentale și Alți Parteneri Sociali, comisii de specialitate din cadrul Consiliului General al Municipiului București precum si Primarului General al Municipiului București.

citeste articolul »Publicat: Joi, 20 octombrie 2016 · comentarii

ActiveWatch susține APADOR-CH în propunea lui Codru Vrabie ca membru al CSM din partea societății civile

Propunerea APADOR-CH pentru Consiliul Superior al Magistraturii este susținută și de alte 11 organizații neguvernamentale

Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) îl propune pe domnul Codru Vrabie ca membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pe unul dintre cele două locuri rezervate societății civile, pentru perioada 2017-2022. Candidatura domnului Codru Vrabie este susținută și de alte 11 organizații neguvernamentale.

citeste articolul »Publicat: Luni, 26 septembrie 2016 · comentarii · Evenimente și activități

Guvernarea în România

ActiveWatch promovează dreptul la informație conform articolului 31 din Constituția României: (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit. (2) Autoritățile publice, potrivit competențelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetățenilor asupra treburilor publice și asupra problemelor de interes personal.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 7 noiembrie 2012 · comentarii

Probleme

Buna guvernare în Romania este victima unui paradox: avem zeci de legi care apără funcționarea statului și tot atâtea excepții. În spatele acestor excepții se ascund oameni care nu respectă nici statul, nici pe cetățeni.

citeste articolul »Publicat: Marti, 6 noiembrie 2012 · comentarii

Ce spun statisticile

Din 1990 până în 2009, rata participării la alegerile prezidențiale a scăzut cu circa 35%. În cazul alegerilor parlamentare sau locale, participarea este și mai scăzută, pragul de 50% fiind tot mai greu de atins în rândul cetățenilor cu drept de vot

citeste articolul »Publicat: Sambata, 3 noiembrie 2012 · comentarii

Cum acționăm

Pentru că nu ne simțim confortabil într-o societate slăbită și închistată:

  • Monitorizăm periodic capacitatea autorităților publice din România de a oferi informații de interes public.
  • Informăm cetățenii cu privire la calitatea guvernării de la nivel central și local.
     

citeste articolul »Publicat: Vineri, 2 noiembrie 2012 · comentarii

';