Antidiscriminare

Ce facem

Implică-te în combaterea discursului instigator la ură!

Avem nevoie de 10.000 de lei pentru a continua inițiativa de combatere a discursului instigator la ură. Este o sumă infimă, care pentru noi înseamnă enorm.

citeste articolul »Publicat: Marti, 12 aprilie 2016 · comentarii · Antidiscriminare, Evenimente și activități

Discriminarea în România

ActiveWatch crede în principiul non-discriminării, așa cum este acesta definit de legislația României: „Prin discriminare se înțelege orice deosebire, excludere, restricție sau preferință, pe bază de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boala cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenență la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice” (Art. 2, Legea 48/2002 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare).

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 9 noiembrie 2011 · comentarii

Probleme

Experiențele de zi cu zi ne confirmă că rasismul și discriminarea persistă în mass-media, în politică și politicile din România, la școală, la locul de muncă și pe stradă. Încercăm să demonstrăm cu argumente obiective și intervenții ferme că rasismul și discriminarea sunt, de fapt, punctele slabe ale democrației

citeste articolul »Publicat: Marti, 8 noiembrie 2011 · comentarii

Ce spun statisticile

Cele mai recente sondaje de opinie ne arată ca în România există un grad ridicat de intoleranță: aproape 75% dintre adolescenții români nu ar vrea sa aibă ca vecini persoane de alta orientare sexuală, în timp ce peste 60% nu ar vrea să aibă în vecinătate persoane seropozitive sau romi.

citeste articolul »Publicat: Sambata, 5 noiembrie 2011 · comentarii

Cum acționăm

Pentru că nu ne simțim confortabil într-o societate divizată de sentimente rasiste și acțiuni discriminatorii, măsurăm periodic gradul de toleranță în discursul mass-media cu privire la grupurile minoritare și vulnerabile.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 4 noiembrie 2011 · comentarii

';